Подходящи играчки за детето

Подходящи играчки за детето според различната възрастНякои играчки, които се струват на възрастните много подходящи и интересни не предизвикват никаква радост у децата, а напротив - биват бързо захвърлени в ъгъла или дори ги плашат. А друг съвем неочаквано за нас големите се приемат от децата с невероятен трепет и нетърпение. Отговорът на нашето учудване се оказва много прост-играчката трябва да е съобразена с възрастта на детето иначе тя не може да се възприеме. Ето няколко полезни идеи как да зарадвате детето до вас с подходящата играчка.

Бебета до 6 месеца

В тази възраст най-подходящи са играчките, които стимулират сензорните усещания: очи, слух, допир. Те трябва да са в ярки тонове, тъй като до 4-я месец бебето не различава добре цветовете. И да не са обемни, за да може бебето да ги хваща и изучава с ръка. В този период, то прави първите си опити да държи предмет, така че големината е от значение. Ако играчката е със звук би било добре, но нежен и мелодичен, а не остър и плашещ.

От 6 месеца до 1 годинка

Децата имат нужда от предмети, които развиват двигателната им активност. Играчките трябва да са преди всичко полезни, да издават звуци и най-важното - да не са твърди, за да не се наранят малките. Това е и времето за първите дървени кубчета, гумени играчки с разнообразни животни или първите книжки с картинки. Вече има голямо разнообразие от най-различни развлекателни предмети за децата на тази възраст, но бъдете внимателни за опасността от отделяне на дребни предмети от играчката. Децата на тази възраст изучават предметите с дърпане лапане и гризане и никак не щадят играчките си, затова е много важно те да бъдат здрави и безопасни.

От 1 до 3 години

В тази възраст се усъвършенства фината моторика, така че всичко което провокира строене и подреждане е подходящо. Започва се с по-лесни модели пъзели с едри парчета от 4 или 6 част. Вече има на пазара и много ярко оцветени книжки-пъзели с едри часи. Първият конструктор също задължително е от едри части.В тази възраст игрите в пясъка през лятото са много забавни за малките, така че кофичката с лопатка и фигурки и топката ще станат част от багажа ви за детската площадка.Вече можете да купувате кукли, колички и различни комплекти за готвене или ремонт, които са умален вариант на истинските. Подходящи са и всички видове превозни средства, които се избутват с крака. Около 2 годишна възраст е времето за първото колело с помощни колелца разбира се.

От 4 до 6 години

Тогава конструктурите и пъзелите стават по-сложни с по-дребни части. Подходящи са всички играчки, които развиват логическото мислене и креативността. Добър вариант са комплектите като кораб с пирати, полицейски, пожарни или военни комплекти, кукла с къща и дрехи за момичетата, ферма или зоопарк. Децата могат да получат първите си комплекти за рисуване или да изработвате заедно фигурки от цветна хартия. В този период навлизат и първите механични играчки. За момченцата количките задължително трябва да са с отварящи се врати, а влакът може да бъде с едри релси, които да образуват елементарна писта.

Между 6 и 8 години

Ето това е времето за колата с дистанционно управление както и за голямото влакче с релси.Също така и за роботите тип трансформъри и за сложните конструктори с много малки и дребни детайли. За момичетата чудесни са куклите с богат гардероб и къщички. Всички видове семейни игри влизат в употреба в тази възрас, те могат да заменят гледането на неподходящи филми по телевизията или безцелното седене пред компютър ако се играят от цялото семейство. Децата проявяват интерес и към енциклопедиите преобличането в костюми на различни анимационни герои. Тогава идва и пристрастяването към един или друг детски герой, затова се пригответе да търсите дрехи и спално бельо с Маккуин, Джак, Барби БенТен и други.